Over mij

MARIE JOSÉ PLUIJMAKERS

Hoe het begon...

In mei 2019 ging ik voor de 1e keer op rondreis door Namibië.

Tijdens deze rondreis heb ik heel bijzondere mensen mogen ontmoeten die ik voor de rest van mijn leven bij me draag.

Tijdens een bezoek aan de Ombili-stichting heb ik bijvoorbeeld een aantal kinderen ontmoet die zo natuurlijk, puur en eerlijk waren dat ik bijna niet kon geloven dat zoiets nog bestaat in een land waar ze in materieel opzicht niet veel hebben. Er was een meisje dat vroeg of ze mijn zonnebril mocht hebben. Ik twijfelde een moment omdat het niet goed voelde om één meisje iets te geven, terwijl er meerdere kinderen bij waren. Alsof ze mijn twijfel voelde, zei ze vervolgens “just to try it on ma’am”. Uiteraard heb ik haar toen de zonnebril overhandigd. Ik krijg nu nog steeds kippenvel en tranen in mijn ogen als ik aan dit moment terugdenk.

De puurheid

Een ander bijzonder moment was dat wij na een game-drive in Etosha terugkeerden naar onze lodge en de receptioniste vroeg of we veel dieren gezien hadden. Ik vertelde haar dat we een luipaard van dichtbij hadden gezien en ondanks het feit dat ze dit zelf nog nooit had meegemaakt, gaf ze als antwoord “I’m so glad for you that you had the chance to see a leopard”. En dit antwoord kwam recht uit haar hart!

Gedurende de rondreis werd ik dus verliefd op dit ongelooflijk mooie land met zijn prachtige natuur en dieren maar vooral op de geweldig pure mensen en hun leuke taal.

Voorbestemd

Ik weet niet goed hoe ik het onder woorden moet brengen maar ik denk dat mijn ziel in Namibië open is gegaan; deze reis heeft mijn hele leven op zijn kop gezet; sindsdien is er voor mij een leven vóór en ná Namibië.

De boeking voor een 2e bezoek in mei 2020 was al een feit, maar toen kwam Covid 19. Inmiddels zijn we een dik jaar verder en er is  niet één dag voorbij gegaan zonder dat ik aan Namibië denk.

Door toedoen van Covid 19 kan ik momenteel ter plekke niks voor de mensen betekenen; echter niks doen is en blijft een “no-go” voor mij.

Vandaar dat het idee geboren werd om vanuit Nederland iets voor de geweldige Namibische bevolking te doen.
Dankzij de technologie is dit gelukkig allemaal mogelijk ondanks de grote afstand.

1I1A8090-1 Compressed Cropped

Marie José Pluijmakers

Voor mij heeft Namibië alles wat een land moet hebben, maar vooral de puurheid van de mensen is hetgeen mij zo aanspreekt en bijblijft. Daarom wil ik koste wat kost iets voor deze mensen betekenen.

1I1A8016-1-3 V3 Compressed Cropped

André Heijnen

Kinderen groeien pas naar morgen als ze vandaag kunnen leven

1I1A8076-1-2 V3 Compressed Cropped

Wil Heuts

Geen mens zou met honger naar bed moeten gaan;
laat je sociale hart spreken.

We kunnen niet iedereen helpen,
maar iedereen kan iemand helpen

DONEER NU

X